STM:n Länsi-Suomen piirijärjestö oli vuoden 2016 tammikuuhun asti nimeltään STM:n Hämeen–Satakunnan piirijärjestö. Nimi muutettiin, koska ryhmiä Vaasasta liittyi järjestöön. Länsi-Suomen piirissä on 28 yhdistystä. Mukana ovat myös Sastamalan musiikkiopiston orkesteri, Pirkanmaan musiikkiopiston puhallinorkesteri ja Valkeakosken Työväenopisto. Ryhmiä on seuraavilla paikkakunnilla: Eura, Harjavalta, Ikaalinen, Mänttä, Nokia, Pirkkala, Rauma, Sastamala, Tampere, Vaasa ja Valkeakoski. Piirijärjestöt ovat aktiivisia paikkakunnillaan. Ne pitävät omia konsertteja ja osallistuvat yhteistapahtumiin. Toimintaa on myös paikkakuntarajojen ylitse. Piirin ryhmät ovat osallistuneet myös STM:n järjestämiin tapahtumiin ja koulutuksiin.

Piiritoimikunta järjesti halukkaille ryhmilleen yhteiskuljetuksen NASOM:n festivaaleille Osloon kesäkuussa 2017. Piirin alueelta on jäseniä STM:n hallituksessa. Piiritoimikunta järjesti koulutuslauantain 18.11.2017 Sastamalassa hotelli Ellivuoressa piirin ryhmille tehdyn koulutustoivekyselyn perusteella. Aiheena oli äänenmuodostus ja esiintymisvarmuuden kehittäminen.

Tällä hetkellä 93-vuotias yhdistys vietti juhlallisesti  90-vuotispäivää Nokialla 6.9.2014. Suunnittelusta vastasivat Nokian Työväen Mieskuoro ja Tampereen Työväenyhdistyksen Naiskuoro Miskantti sekä Tampereen Työväenyhdistyksen Nuorisosoittokunta Musica.

Piiritoimikuntaan kuuluu puheenjohtaja ja 6 varsinaista ja 6 varajäsentä. Toimikunta kokoontuu varajäsenineen 4-5 kertaa vuodessa.


Länsi-Suomen piirijärjestön yhteystiedot:

Puheenjohtaja Jarmo Berg 040 706 6153, jarmo.berg(at)pp1.inet.fi  
Sihteeri Seija Rajala 050 531 7397, rajala.seija61(at)gmail.com (myös seija.rajala1(at)luukku.com)  
Taloudenhoitaja Jukka Remes 0500 235 962, jukka.remes(at)jr-matic.fi