STM:n ansiomerkkejä/kunnianosoituksia ovat seuraavat:
1. Jäsenmerkki
2. Harrastajamerkki
3. Johtajamerkki
4. Hopeinen ansiomerkki
5. Kultainen ansiomerkki / kunniajäsenyys
6. Kultainen Nuottiavain

Jäsenmerkki. Jäsenmerkin saa jokainen jäsen ostaa liiton toimistosta. Merkkiä voi käyttää missä tahansa.

Harrastajamerkki on kaikkien niiden liiton jäsenten merkki, jotka ovat toimineet vähintään 10 vuotta liiton alaisessa perusjärjestössä. Merkin hakee perusjärjestö liiton hallitukselta. Perusjärjestö vastaa merkin kustannuksista. Merkkiä voi käyttää kaikissa tilaisuuksissa.

Johtajamerkki on liittoon kuuluvien perusjärjestöjen musiikillisten johtajien merkki. Sen voi saada 3 vuoden yhtäjaksoisesta tai 5 vuoden jaksottaisesta toiminnasta. Perusjärjestö hakee johtajamerkkiä liiton hallitukselta ja vastaa sen kustannuksista. Merkkiä käytetään perusjärjestön, piirin ja liiton järjestämissä juhlatilaisuuksissa.

Hopeinen ansiomerkki voidaan myöntää perusjärjestön tai piirin esityksestä työväen musiikkitoiminnan hyväksi tehdystä pitkäaikaisesta työstä. Merkin myöntää liiton hallitus ja sen kustannuksista vastaa merkin anoja. Merkkiä käytetään ilman ruusuketta perusjärjestön, piirin ja liiton juhlatilaisuuksissa. (Ansiot määritellään erillisen pisteytystaulukon mukaan, ks. Kultaisen ja hopeisen ansiomerkkien hakulomake. Hopeamerkkiin oikeuttava pistemäärä on 15 pistettä.)

Kultainen ansiomerkki voidaan myöntää:
a) Liiton edustajakokouksen kutsumalle kunniajäsenelle, jolloin mukaan liitetään kunniakirja.
b) erityisenä kunniaosoituksena liiton hallituksen päätöksellä henkilölle, myös ulkomaalaiselle, joka on osoittanut erikoisen suurta innostusta ja harrastusta työväen musiikkitoimintaa kohtaan.
c) Kultainen ansiomerkki voidaan myöntää liiton hallituksen päätöksellä piirin tai perusjärjestön esityksestä työväen musiikkitoiminnan hyväksi tehdystä erityisen ansiokkaasta, pitkäaikaisesta työstä. Kultaiset ansiomerkit myönnetään pääsääntöisesti liiton järjestämien juhlatilaisuuksien yhteydessä.
(Ansiot määritellään erillisen pisteytystaulukon mukaan, ks. Kultaisen ja hopeisen ansiomerkkien hakulomake. Kultamerkkiin oikeuttava pistemäärä on vähintään 30 pistettä. Merkin kustannuksista vastaa sen esittäjä.)

Kunniajäsenyys. Liiton kunniapuheenjohtajaksi tai kunniajäseneksi voidaan vuosikokouksessa kutsua ansioituneita liiton jäseniä.

Kultainen nuottiavain. STM:n Kultainen Nuottiavain voidaan liiton hallituksen päätöksellä myöntää erityistä harkintaa käyttäen vuosikokouksen tai liiton suurien juhlatilaisuuksien yhteydessä.

 

Ansiomerkkejä voit hakea seuraaville lomakkeilla:
Lomake on esitäytettävä eli voit ladata sen koneellesi ja täyttää ennen tulostamista.

Harrastajamerkin hakulomake

Johtajamerkin hakulomake

Kultaisen ja hopeisen ansiomerkkien hakulomake

Ansiomerkkien hinnat 1.5.2013 alkaen

Jäsenmerkki  16 €
Harrastajamerkki  60 €
Johtajamerkki  80 €
Hopeinen ansiomerkki  80 €
Kultainen ansiomerkki  90 €

+ toimituskulut