Kapellimestari Jukka Iisakkila vierailee säännöllisesti Euroopan merkittävien uuden musiikin yhtyeiden ja sinfoniaorkesterien edessä. Hän toimi Pori Sinfoniettan kapellimestarina ja taiteellisena johtajana vuoteen 2012. Jukka on Sääksmäki Soi! -musiikkifestivaalin taiteellinen johtaja ja tekee säännöllisesti yhteistyötä niin Tapiola Sinfoniettan kuin Tanskan Radion sinfoniaorkesterin sekä Nagoya Philharmonic Orchestran kanssa. Hän on toiminut myös Tanskan radion kamariorkesterin vierailevana kapellimestarina vuosina 2012–2014.

Kotimaassa Jukka on johtanut miltei kaikkia orkestereita mm. Helsingin kaupunginorkesteri, Turku Filharmonia, Tampere Filharmonia, Avanti! sekä johtanut merkittäviä Pohjoismaisia orkestereita ja orkestereita Aasiassa, Kanadassa kuin Yhdysvalloissakin. Jukka tekee myös merkittäviä monikulttuurisia produktioita useiden artistien, kuten Iro Haarla, Indians, Goldfrapp ja Steve Vai, kanssa.

Jukka voitti ensimmäisen palkinnon Helsingborgin kapellimestarikilpailuissa 2002 ja kolmannen palkinnon Jorma Panulan kapellimestarikilpailussa vuonna 2004. Vuonna 2006 hänet palkittiin Ruotsin kuninkaallisen musiikkiakatemian palkinnolla.

Jukka on valmistunut Tukholman kuninkaallisen musiikkikorkeakoulun orkesterinjohdon luokalta opettajanaan prof. Jorma Panula. Panulan lisäksi tärkeimmät opettajat ovat olleet Esa-Pekka Salonen, Alan Gilbert sekä Martyn Brabbins. Jukka on valmistunut Tanskan musiikkiakatemiasta lyömäsoittajaksi ja filosofian maisteriksi Jyväskylän yliopistosta pääaineena musiikkitiede. Jukka on myös pianisti sekä kitaristi, ja hän on opiskellut sävellystä.

Jukka on työskennellyt useiden koti-ja ulkomaisten artistien kanssa sekä instrumentalistina että säveltäen ja sovittaen niin populaarimusiikkia, viihdemusiikkia, klassista ja jazz musiikkia. Hän on levyttänyt levymerkeille ECM, Dacapo, Pilfink, Apart Records sekä Eclipse Music yhtiöille. Hän vierailee opettajana usein Sibelius-Akatemian puhallinorkesterinjohdon koulutusohjelmassa.

www.jukkaiisakkila.com