Vuosi 2018 on Varsinais-Suomen piirin 95. toimintavuosi. Piirin puheenjohtajana toimii Johanna Järvinen ja sihteerinä Katri Lahtivuori.

Piiritoimikunta kokoontuu toimintakaudellaan kuukausittain joka kuukauden ensimmäinen maanantai  Jäsenryhmiä on yhdeksän, seuraavasti: TTY:n Nuorisokuoro AcaBella, TTy:n Naiskuoro Föriflikat, TTY:n Mieskuoro Lauluveikot, TTY:n Sekakuoro Futuuri, Turun Eläkkeensaajien Sekakuoro, Sekakuoro Työnlaulajat/Airistolaiset, Musiikkiyhdistys Rafaelin Enkelit, TTY:n soittokunta ja Raision Eläkkeensaajien lauluryhmä Nallin Naulat.

STM V-S piiri on järjestää yhteiskonsertteina mm. joka vuotiset joululaulelot. Suomi 100 v -teemaan liittyen järjestimme v. 2017 Lauluja työstä, työntekijöistä ja rauhasta -konsertin, ja lisäksi kaksi ryhmää, TTY:n Sekakuoro Futuuri ja Sekakuoro Työnlaulajat ry. osallistuivat pohjoismaiseen NASOM-kuorotapahtumaan Oslossa.

Piiri ostaa myös vuosittain puolikkaan näytännön työväenteatteritoimintaa tukeakseen Kisaveikkojen näytelmästä myyden liput jäsenilleen. Piiri on ollut myös promoottorina kuorojen Aurajoella Raikaa -tapahtumassa, joka järjestettiin jo 4. kertaa ja piiri on toiminut myös SULASOL:in kanssa yhteistyössä.

STM V-S piirin 100-vuotishistoriikki on jo suunnitteilla ja tekeillä.

Tiedotuskanavina käytämme Turun Sanomien Menot-palstaa ja Työväen Sävel -lehteä. Verkkosivuja ei piirillämme ole.

Pauliina Koskela on Sibelius-Akatemiasta valmistunut musiikin maisteri.
Hän työskentelee Tampere Filharmoniassa käyrätorven varaäänenjohtajana.
Orkesterisoiton lisäksi hän soittaa mukana aktiivisesti myös pienemmissä kokoonpanoissa.
Kolmen pienen lapsen äitinä aikaa ei jää paljon omille harrastuksille, mutta
toivoo että tulevaisuudessa aikaa löytyisi enemmän rakkaalle flamenco-tanssi harrastukselle.

STM järjestää koulutuksen kaikille äänenkäytöstä kiinnostuneille. Päivän aikana paneudutaan kehon ja äänen kokonaisuuteen somaattisen, läsnäolevan ja kehollisen lähestymistavan kautta.

Koulutus järjestetään Tampereella 5.5.

Tarkempaa informaatiota luvassa pian!

Janne Ikonen on musiikkialan monitoimija. Tällä hetkellä hänen päätyönsä on Rantasalmella, Järvi-Saimaan kansalaisopistossa vt. musiikin suunnittelijaopettajana ja aluevastaavana. Ikonen on toiminut musiikkipedagogina, soitonopettajana ja kapellimestarina useissa eri oppilaitoksissa. Tällä hetkellä hän johtaa Rantasalmen puhallinorkesterin eri kokoonpanoja, sekä Mikkelin musiikkiopiston Winds -puhallinorkesteria ja Mikkelin varuskuntasoittokunnan perinneyhdistyksen soittokuntaa. Sävellyksiä ja sovituksia Ikonen on tehnyt yli 200, joista suuri osa on tehty puhallinorkesterille. Janne Ikonen on perheineen ollut osa Työväen Musiikkiliiton puhallinleirin henkilökuntaa vuodesta 2005 lähtien

Johanna Kärkkäinen on Jyväskylässä asuva huilisti ja runoilija. Hän valmistui musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta joulukuussa 2015 opettajanaan Petri Alanko.


Lisäksi hän on valmistunut huilunsoiton opettajaksi Metropolia Ammattikorkeakoulusta vuonna 2011. Orkesteri-, kamarimusiikki- ja opetustöidensä ohessa hän kirjoittaa runoutta ja järjestää poikkitaiteellisia konserttikokonaisuuksia niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Kärkkäisen esikoisrunokokoelma Kädet lokakuun harmaat julkaistiin syksyllä 2017.