Petri Komulainen on kysytty kapellimestari, kamarimuusikko ja musiikkipedagogi päätyönsä, Sinfonia Lahden käyrätorven vara¬äänen-johtajana, ohessa. Petri Komulainen opiskeli käyrätorvensoittoa ja orkes¬te-rin¬johtoa Helsingin konservatoriossa, Sibelius-Akatemiassa, Freiburgin musiikkikorkeakoulussa Saksassa ja Baselin Schola Cantorumissa Sveitsissä. Komulainen valmistui Sibelius-Akatemiasta erinomaisin arvosanoin musiikin maisteriksi sekä esittävän säveltaiteen että orkesterinjohdon koulutus-ohjelmista 2008. Hän sai kolmannen palkinnon kansainvälisessä Jorma Panula -kapellimestarikilpailussa 2006.

Komulainen on levyttänyt niin kapellimestarina kuin instrumentalistinakin useita äänitteitä Ifo-, Fuga- ja Alba-levymerkeille. Hän on opettanut usean vuoden ajan Sibelius-Akatemian orkesterinjohdon koulutusohjelmassa ja kapellimestarikursseilla sekä kouluttanut eri orkestereiden puhallin-sektioita.

Petri Komulainen on vieraillut johtamassa useimpia suomalaisorkestereita, kuten Radion Sinfoniaorkesteria, Sinfonia Lahtea, Kymi- ja Pori Sinfo-niettaa, Tampere Filharmoniaa, Turun Filharmonista orkesteria, Sibelius-Akatemian sinfoniaorkesteria, Suomen Kansallisoopperan vaskiyhtyettä, Sisu-puhallinorkesteria, Oulu Sinfoniaa, Mikkelin kaupungin¬orkesteria, Sinfonia¬orkesteri Vivoa sekä Zagros Ensemblea sekä Saksassa mm. Jenan Filharmonikkoja. Polyteknikkojen sinfoniaorkesterin kapellimestari Komulainen on ollut vuodesta 2005 alkaen sekä Zagros Ensemblen taiteellinen johtaja vuoden 2013 alusta lähtien.