Aitoon musiikkikurssien kuoronjohtokurssi järjestetään 26.6.–1.7.2018. Kurssi on tarkoitettu kaikille kuoronjohdosta kiinnostuneille, niin kuorojen varajohtajille, aloittaville kuoronjohtajille kuin myös pitempään kuoronjohtajana toimineille. Kurssi sopii myös kuorolaulajille, jotka haluavat saada lisäoppia kuoroharrastukseensa johtamisen näkökulmasta. Kurssille ovat siis tervetulleita kaikki aloittelijoista kokeneisiin konkareihin!

Kuoronjohtokurssilla opiskellaan kuoronjohdon perustaitoja tiiviissä paketissa: johtamistekniikkaa, kuoron harjoituttamista ja äänenkäytön opettamista kuorolle. Kuoronjohdon opetus tapahtuu ryhmäopetuksena ja kurssin harjoituskuoron muodostavat kurssilaiset itse. Kuoronjohdon opetuksen apuna käytetään videointia.

Kuoronjohdon kouluttajana toimii Nikke Isomöttönen, joka on monipuolinen musiikin ammattilainen, jonka alaa ovat niin opetus-, kapellimestari- ja kuoronjohtajan tehtävät kuin myös musiikkihallinto. Isomöttönen on toiminut Jyväskylässä useiden kuorojen ja orkestereiden johtajana.

Kurssihintaan kuuluu kuoronjohto-opetuksen lisäksi yksityistunteja laulussa sekä pianonsoitossa. Lauluopettajana on Laura Salovaara ja pianonsoittoa opettaa Mirva Helske. Pianotunnit keskittyvät partituurinsoiton ja vapaan säestyksen opiskeluun. Kurssilaisten on mahdollista saada myös ohjausta kuorosovitusten tekemiseen. Kuoronjohtokurssilaiset voivat halutessaan osallistua lisäksi puhallinleirin musiikin perusteiden opetukseen. Musiikin perusteita ja kuorosovittamista opettaa Esko Eirola.

Kuoronjohtokurssin lopuksi järjestetään pienimuotoinen konsertti, jossa kaikki kurssin osanottajat esiintyvät kuoronjohtajina ja kurssikuoron laulajina.

Kurssihinnat  
Kuoronjohtokurssi 590 €
STM:n jäsenryhmien jäsenille
550 €


Kurssihinnat sisältävät kurssin opetuksen (kuoronjohdon opetus, laulu- ja pianotunnit, kuorosovittaminen ja puhallinleirin musiikin perusteiden opetus) ja täysihoidon (ruokailut ja majoitus 2–3 hengen huoneissa Anna Tapion koululla).

Lisätietoja Aitoon musiikkikurssien käytännön asioista voit lukea Yleisinfo-sivulta.

Ilmoittautuminen on päättynyt 15.5.

Jälki-ilmoittautuminen on mahdollista toistaiseksi!

Aitoon musiikkikurssien kuoronjohtokurssi löytyy myös Facebookista!