Marika Toivonen aloitti fagottiopintonsa Lohjalla 1991, ”koska äiti käski”. Musiikkiopisto antoi vaihtoehdoiksi vetopasuunan ja fagotin, joista ensimmäistä ei äiti voinut kuvitellakaan kotiinsa. Näin valikoitui soittimeksi ”mikä muu tahansa”, jonka monimutkainen mekaniikka ja matala kaunis sointi voitti Marikan puolelleen saman tien.

Lohjalta Marika jatkoi ammattiopintoihin Lahteen musiikinlaitokselle, josta valmistui 2005 muusikoksi (amk). Opettajinaan hänellä olivat Jaakko Luoma ja Janne Pulkkinen. Vaihto-opiskeluvuosi Göteborgissa ja Kööpenhaminassa kartutti tietoja ja taitoja Anders Engströmiltä ja Asger Svendseniltä. Kontrafagotin saloihin Marikaa perehdytti Aksel Trige.

Lahdesta opintie jatkui Sibelius-Akatemiaan, jossa Marikaa opetti Jussi Särkkä. Kontrafagottioppeja antoi Erkki Suomalainen. Marika suoritti A-kurssin sekä fagotissa että kamarimusiikissa. Musiikin maisterin tutkinto tuli valmiiksi 2011. Samana keväänä Marika sai päätökseen myös instrumenttiopettajan pedagogiset opinnot.

Tällä hetkellä Marika opettaa fagotinsoittoa Itä-Helsingin musiikkiopistossa, Raaseporin Kulttuuriopistossa, Käpylän musiikkiopistossa sekä Musikinsitutet Kungsvägenissä. Aina ehtiessään hän käy soittamassa eri orkestereissa ja harrastaa rakastamaansa kamarimusiikkia.

Joensuulaislähtöinen pianisti ja musiikkipedagogi Mirva Helske on opiskellut Viron musiikkiakatemiassa Ivari Iljan johdolla, Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa Eero Heinosen ja Ilmo Rannan johdolla sekä Wienin musiikkiyliopistossa (MDW) Christiane Karajevin oppilaana. Mirva on tehnyt vuonna 2015 pianodiplomin ja vuonna 2012 laulusäestyksen diplomin. Pedagogiset opinnot Mirva teki Sibelius-Akatemialla ja opetti pianoa sen jälkeen myös vuoden Länsi-Uudenmaan musiikkiopistossa.
Syksystä 2017 alkaen Mirva on työskennellyt Mikkelin musiikkiopistossa säestäjän ja soitonopettajan toimessa. Mirvan erikoisalaa päivätyössä ovat kaikenlaiset säestykset nuoteista, sointumerkeistä tai hatusta vedettyinä. Freelancerina hän konsertoi pääkaupunkiseudulla joko kamarimuusikkona tai oopperalaulajien kanssa ja matkustelee heidän kanssaan erinäisillä esiintymismatkoilla. Kuoromusiikkiin ja partituurien saloihin Mirva on vihkiytynyt opintojensa lisäksi myös Suomen naiskuoroliiton kursseilla, joilla hän on toiminut pianistina vuodesta 2010 alkaen.

Isomöttönen on toiminut jyväskyläläisen Mieskuoro Sirkkojen johtajana 2004-20017. Aiemmin hän toimi pitkään orkesterinjohdon opettajana Jyväskylän ammattikorkeakoulussa ja johti siellä perustamaansa jousiorkesteria JAMKin jousia. Lisäksi hän on toiminut Jyväskylän oopperakuoron, Jyväskylän Puhallinorkesterin ja Jyväskylän sotaveteraanikuoron johtajana sekä Jyväskylän oopperan kuoromestarina ja assistenttikapellimestarina.

Vuonna 2002 Isomöttönen voitti ensimmäisen palkinnon KuoroEspoo-festivaalin kuoronjohtokilpailussa, ja 2006 hän osallistui kansainväliseen Jorma Panula kapellimestarikilpailuun. Jyväskylä Sinfonian ja Mieskuoro Sirkkojen kanssa Isomöttönen kantaesitti jyväskyläläissäveltäjä Erkki Raiskin pääsiäisoratorion keväällä 2009. Tämän lisäksi hän on vieraillut mm. Pori Sinfoniettan, Mikkelin kaupunginorkesterin ja Ilmavoimien soittokunnan kapellimestarina ja on useiden vuosien ajan johtanut Jyväskylä Sinfonian koulukonsertteja.

Isomöttösen kansainväliset kapellimestarivierailut ovat suuntautuneet Yhdysvaltoihin, jossa hän on vieraillut johtamassa Adirondack Wind Ensemble -orkesteria New Yorkin Plattsburghissa sekä Etelä-Afrikkaan, jossa hän on johtanut South African National Youth Orchestraa. Musiikkikilpailujen tuomaritehtävissä Isomöttönen on toiminut Len van Zyl -kapellimestarikilpailussa Etelä-Afrikassa, Adilia Alieva -pianokilpailussa Ranskassa sekä Madetoja-mieskuorokilpailussa.

Tommi Kolunen on viime vuodet työskennellyt monipuolisena freelance trumpetistina, keikkaillen eri musiikkigenrejen välillä sinfoniaorkestereista jazzyhtyeisiin. Hän on työskennellyt trumpetistina useimmissa Suomen sinfoniaorkestereissa, Suomen Kansallisoopperan orkesterissa, Lapin kamariorkesterissa sekä Helsingin Kaupunginteatterissa ja Tampereen työväenteatterissa. Hän esiintyy myös aktiivisesti Suomen eturivin viihde/pop/jazz- artistien- ja yhtyeiden kanssa esim. Riku Niemi Orchestra, Sointi Jazz Orchestra, Finnhittien kuninkaat, Jean S jne. Tommi on opiskellut Turun yliopistossa kasvatustieteen maisteriksi, Sibelius-Akatemiassa musiikin maisteriksi, trumpetinsoiton opettajaksi Pirkanmaan AMK:ssa ja pop/jazz trumpetinsoittoa Metropolia AMK:ssa.

Trumpetinsoiton opettajana koen vahvuudekseni monipuolisuuden, joka yleensä auttaa minua myös motivoimaan oppilaita. Jos konsertot ja etydit ei juuri tällä hetkellä kiinnosta, miksi et kokeilisi improvisointia tai kevyemmän musiikin soittoa taustanauhan kera. Mitä jos vaikka opettelisimme soittamaan oman lempikappaleesi. Trumpetinsoiton opetuksessa pyrin tuomaan oppilaille oman kokemukseni mukaan parhaat palat ja eri tekniikat sekä klassisesta ja kevyenmusiikin opiskelusta. Omassa harjoittelussani, sekä opettaessani, käytän tukena paljon uutta teknologiaa, taustanauhoja ja oppimista helpottavia ohjelmistoja esim. ipad appeja. Joten mahdollisuuksien mukaan ota omat älylaitteet, ladattuna, mukaan tunneille. Älylaitteiden appien fiksulla integroinnilla opetukseen voidaan edesauttaa oppimista ja oppilaan motivaatiota ilman, että laite ja sen käyttö itsessään vievät kaiken huomion. Jos sinulla on ongelmia harjoittelumotivaatiossa tai muuten vaan haluat harjoitella 2010-luvun mahdollistamin keinoin ja uusin ajatuksin, tule rohkeasti kokeilemaan nykypäivän opiskelumenetelmiä perinteisten hyväksi todettujen rinnalle. Minulla pitkä kokemus trumpetinsoiton opettajana sekä kolme omaa lasta 2-vuotiaasta 13-vuotiaaseen, joten kokemusta sekä pitkää pinnaa kaikenikäisistä lapsista ja oppilaista on.

www.tommikolunen.com

Kimmon klarinetinsoiton pohjat on alunperin luotu 1960-70 -luvun taitteessa Nokialla Antti Lindströmin luotsaamassa Puhallinyhtye Oktaavissa.
 
Tampereen Konservatoriossa Kimmo opiskeli Hannu Idin ja Pekka Ahosen johdolla ja valmistui sieltä klarinetinsoiton opettajaksi vuonna 1990.
Vaihto-oppilaana Unkarissa Miscolcissa ja Budapestissa Kimmo oli keväällä 1990, ja on osallistunut klarinettitaiteilija Kálmán Berkesin mestarikursseille Suomessa Voionmaan opistolla sekä muualla Tampereella.
 
Suomen Klarinettiseuran toimintaan Kimmo on osallistunut levytysten ja konserttimatkojen muodossa Ruotsiin, Belgiaan ja Englantiin.
1990 -luvulla perustetussa Tampereen Musiikkiteatterissa Kimmo tuli soittaneeksi lähes kymmenen vuoden aikana lukuisia operetteja ja musikaaleja.
 
Tampere Big Bandin perustamisen jälkeen (1984) Kimmo on myös toiminut Big Bandin saksofonistina siis jo reilut kolmekynmmentä vuotta. Kimmo on tällä hetkellä Tampereen Big Band ry:n puheenjohtaja.
 
Kimmo toimii klarinetin- ja saksofoninsoiton lehtorina Huittisten musiikkiopistossa sekä Sastamalan musiikkiopistossa.