Aitoon musiikkikurssien osana järjestetään kaksi eritasoista kapellimestarikurssia: peruskurssi ja mestarikurssi. Molemmilla kursseilla opiskellaan sekä orkesterien kanssa että luennoilla. Opetuksen apuna käytetään myös videointia.

Mestarikurssilla opettaa Jukka Iisakkila. Kurssi on tarkoitettu kokeneemmille kapellimestareille. Kurssilla opiskellaan niin johtamistekniikkaa, partituurin lukua, tulkintaa kuin orkesterin harjoittamistakin. Kurssin harjoitusorkesterina toimii puhallinleirin A-orkesteri.

Peruskurssilla opettaa Marja Ikonen. Kurssi on tarkoitettu vasta-alkajille sekä kurssilaisille, joilla on jo jonkin verran kokemusta orkesterin johtamisesta. Kurssilla keskitytään johtamisen perusteisiin, tutustutaan johtamiskaavoihin, partituurin lukemiseen ja transponointien hahmottamiseen sekä tietenkin orkesterin johtamiseen ja harjoittamiseen. Harjoitusorkestereina toimivat D-, C- ja B-orkesterit. 

Kapellimestarikurssilaisten toivotaan osallistuvan A-puhallinorkesteriin omalla soittimellaan. Lisäksi kurssilaiset saavat soittaa kaikissa haluamissaan leiriorkestereissa aikataulujensa puitteissa. Lisämaksusta on mahdollista saada myös opetusta yhdessä tai useammassa soittimessa. Kapellimestarikurssilaiset voivat myös osallistua puhallinleirin musiikin perusteiden opetukseen.

Kurssihinnat  
Kapellimestarien mestarikurssi 660 €
Kapellimestarien peruskurssi 620 €
Lisäsoitin (7 x 30 min)
150 €


Kurssihinnat sisältävät kapellimestarikurssin opetuksen ja täysihoidon (ruokailut ja majoitus 2–3 hengen huoneissa Anna Tapion koululla).

Lisätietoja kapellimestarikurssien käytännön asioista voit lukea Yleisinfo-sivulta.

 Ilmoittautuminen on päättynyt 15.5.

Jälki-ilmoittautuminen on mahdollista toistaiseksi!

Aitoon musiikkikurssien kapellimestarikurssit löytyy myös Facebookista!