viikko 17: Suomen Puhallinorkesteriliiton etävapputehtävä

Suomen Puhallinorkesteriliitto ohjeistaa etävapun perustason suorittamiseen uuden ops:n mukaan. Lue lisää täältä!

viikko 16: Viikko vappuun -etämusavisa perjantaina 23.4.

Tervetuloa mukaan Suomen Työväen Musiikkiliiton järjestämään Viikko vappuun -etämusavisaan perjantaina 23.4.2021 klo 18.30 Zoomissa! Luvassa on kolme teemallista kierrosta visailua monenlaisen musiikin parissa: tunnistaminen, tietäminen ja tuuri voivat olla kaikki tarpeen. Voit osallistua kaikille kierroksille tai tulla pistäytymään pikaisesti, vaikka vain yhdellekin kierrokselle. Vääristä vastauksista ei anneta miinuspisteitä, joten tule rohkeasti mukaan kaivamaan musiikkitietämyksesi muistilokeroita ja viettämään hauskaa hetkeä leikkimielisen visailun merkeissä muiden visailijoiden kanssa!

Musavisa järjestetään Zoom-ohjelman kautta.  Päästäksesi osallistumaan, käy ilmoittautumassa oheisen lomakkeen kautta to 22.4.2021 klo 15.00 mennessä. Linkki Zoom-tapahtumaan lähetetään sähköpostitse visapäivänä lomakkeelle ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen. Ilmoittautumaan pääset tästä linkistä.

viikko 13: Suomen Mieskuoroliitto esittää: #harrastankotona Serenadeja!

Ilkka Aunu ja Viipurin Lauluveikkojen kvartetti opettavat tällä videolla stemmat Leevi Madetojan rakastettuun serenadiin Hän kulkevi kuin yli kukkien Eino Leinon sanoihin. Nuotin voi ladata harjoittelua varten pdf:nä osoitteesta tästä linkistä

Suomen Mieskuoroliitto järjestää myös 17.-18.4.2021 laajemman verkkokoulutuksen serenadiohjelmistosta. Harjoitusmateriaalina on Suomen Mieskuoroliiton julkaisema 30 laulun nuottikokoelma Serenadeja (2019), ja koulutus valmistaa osallistujia serenadimestarin merkin suorituksiin. Kouluttajana toimii videolla tutuksi tuleva Ilkka Aunu Viipurin Lauluveikkojen kvartetin kanssa. Lue lisää koulutuksesta ja ilmoittaudu mukaan viimeistään 11.4.2021: www.mieskuoro.fi/serenadikoulutus2021

viikko 12: Tervetuloa mukaan Kirkkomusiikkiliiton virtuaalikuoroon!

Pääsiäisen kunniaksi teemme virtuaalikuorotallenteen pääsiäisvirrestä 942 – Aurinko tanssii, halleluja! Virsi on neliääninen (SATB). Virsi on alun perin tansanialainen sävelmä, johon Pia Perkiö on tehnyt suomenkielisen sanoituksen. Tarkemmat tiedot ja ohjeet sekä nuotit ja linkit stemmaäänitteisiin ja rumpusäestykseen löydät Suomen Kirkkomusiikkiliiton internetsivuilta. Palauta laulutallenteesi viimeistään pääsiäispäivänä su 4.4.2021. Virtuaalikuoroamme säestää lyömäsoittaja Arnold Chiwalala. Kysymyksiä? Ota yhteyttä: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai 050 336 5396.

viikko 11: Haluatko olla elokuvasäveltäjä?

Oletko aina halunnut olla elokuvasäveltäjä? Oletko miettinyt, miten musiikki ja kuva liittyvät yhteen? Suomen Puhallinorkesteriliiton harrastan kotona -tehtävässä pääset nyt kokeilemaan ihan itse musiikin tekemistä elokuvaan.

Jos tekniikka kiinnostaa, voit nauhoittaa musiikin ja liittää sen videoon. Videon voi ladata YouTubesta omalle laitteelle ja liittää siihen ääniraidan. Ihan yhtä jännittävää on tehdä elävä esitys eli soittaa musiikki, kun video pyörii. Tästä saa mukavasti vaikka koko perheen yhteisen projektin. Voit myös antaa tämän vaikka oppilaillesi yhden viikon kotitehtäväksi. Missä niitä Oscar-palkintoja jaetaan?

Videoon pääset tästä linkistä.

viikko 10: Musiikkitervehdys Finlands Svenska Kyrkosångsförbundilta

Finlands Svenska Kyrkosångsförbund (FSKSF) tarjoaa hienon vaihtoehdon Händelin tutulle Halleluja-kuorolle, nimittäin osan And the Glory of the Lord, niinikään Messias-oratoriosta. Tämä upean juhlava musiikki sopii hyvin esitettäväksi mihin vuodenaikaan tahansa. Voit ladata nuottitiedoston ja harjoitella stemman itsenäisesti äänitiedoston kanssa. Lue lisää täältä!

viikko 9: Taukojumppa kaikenikäisille musiikinharrastajille!

Pidä paussi työstä, treenaamisesta tai tylsistymisestä ja anna keholle pieni huoltohetki. Suomen Työväen Musiikkiliiton ja Reettamixin yhteistyönä tehdyltä taukojumppavideolta saat tiivistetyn ohjeistuksen liikkeisiin ja voit itse päättää taukojumpan keston lisäämällä tai vähentämällä toistojen määrää. Jumppaohjeet löydät kokonaisuudessaan myös oheisesta pdf-tiedostosta.

Taukojumppa_#harrastankotona

Videoon pääset tästä linkistä.

viikko 7: Satumaa naiskuorolaulajille!

Tämän viikon #harrastankotona #övarhemma -tehtävä on poikkeuksellisesti naiskuorolaulajille erityisen sopiva. Jos sinulla on kotona Unto Monosen Satumaa-nuotit (sov. Ilkka Kuusisto, Warner Chappell Music Finland Oy), voit ottaa ne esiin ja laulaa kuoronjohtaja Martina Lindbergin johdolla. Kyseessä on harjoitustarkoitukseen tehty video, jota on käytetty Finlands svenska sång- och musikförbundin sisäisessä kuoroharjoitustilanteessa. Videon opetuskieli on ruotsi. Satumaa – siellä huolet huomisen voi jäädä unholaan. Videoon pääset tästä linkistä.

viikko 6: Toiminnallinen äänenkäyttötuokio

Sulasol tarjoaa toiminnallisen äänenkäyttötuokion laulupedagogi Mari Koistisen kanssa! Videoon pääset tästä linkistä.

viikko 5: Kysely Suomen luonnon päivän -tempaukseen osallistumisesta

Frank Tichellin teos In C-Dorian sopii kaikentasoisille soittajille ja laulajille, ja teoksen voi harjoitella kotona. Harrastan kotona -toiminnassa kysytään tällä viikolla, että poistutaanko kotoa ja musisoidaan yhdessä Suomen luonnossa 28.8.2021? Pääset vastaamaan kyselyyn ja lukemaan lisätietoja tästä linkistä!

viikko 4: Tietokilpailu musiikin harrastusjärjestöjen tapahtumista

Tutustu musiikin harrastusjärjestöjen toistuviin tapahtumiin osallistumalla yhteiseen tietokilpailuun! Vastausaika päättyy su 31.1.2021. Yhteystietonsa jättäneiden osallistujien kesken arvotaan lehden vuosikerta, jonka voi valita järjestöjen julkaisemista lehdistä. Tietokilpailuun pääset tästä linkistä.

viikko 3: Musiikin voima

Suomen Kirkkomusiikkiliitto muistuttaa, että musiikin voima on suuri. Musiikki luo hyvinvointia sekä musisoijille että kuulijoille. Voisitko sinä ojentaa jollekin musiikillisen lahjan?

viikko 2: Toteuta soitinrakennuspaja!

Puhallinsoitinten soittaminen on iloinen asia! Suomen Puhallinorkesteriliiton video antaa sinulle ideoita soitinrakennuspajan toteuttamiseen ihan kotonasi.

viikko 1: Nuotinluku ja johtajan seuraaminen

Mitä kannattaa huomioida, kun saat uuden kappaleen eteesi ja pitäisi alkaa lukea nuotteja ensinäkemältä? Entä voisiko johtajasta olla tässä jotain apua? Tule seuraamaan videota aiheesta, jossa käydään läpi johtajan seuraamisen ja nuotinluvun periaatteita! Videoon pääset tästä.

viikko 52: Joulutervehdys

Julhälsning från Finlands Svenska Kyrkosångsförbund / FSKSFn joulutervehdys

viikko 51: Osallistu joululauluvisaan!

Nyt on aika testata, miten joululaulujen sanat on hallussa ja kuinka tuttuja joulun ajan perinteet sinulle ovat. Osallistu siis Suomen Puhallinorkesteriliiton joululauluvisaan täällä!

viikko 50: Ota vastaan virsienopiskeluhaaste!

Sata vuotta sitten virret olivat koko kansalle tutuimpia lauluja. Kuinka monta virttä sinä osaat? Ota vastaan Suomen Kirkkomusiikkiliiton virsienopiskeluhaaste!

viikko 49: Osallistu etäkoulutukseen!

Suomen Työväen Musiikkiliitto järjestää maanantaina 30.11. klo 17–19 etäkoulutuksen konserttien tuottamisesta. Koulutus on suunnattu kaikille musiikinharrastajille, jotka osallistuvat konserttien järjestämiseen eli jaossa on hyödyllistä tietoa kaikille!

viikko 48: Tehtävä nuotinlukuoppaasta

Sulasolin julkaisemalla videolla kapellimestari ja kuoronjohtaja Satu Simola luo pientä askaretta kuorolaulajille kirjoittamansa Luen laulaen -oppaan pohjalta.

viikko 47: Osallistu suomenruotsalaisten suurimpaan virtuaalikuoroon!

Finlands svenska sång- och musikförbund kutsuu kaikki Suomen kuorolaulajat laulamaan Jean Sibeliuksen Finlandia-hymnin ruotsiksi suomenruotsalaisten suurimpaan virtuaalikuoroon. Videot tulee palauttaa viimeistään pe 20.11. klo 23.59.

viikko 46: Tietokilpailu musiikin harrastusjärjestöjen toiminnasta

Tutustu musiikin harrastusjärjestöjen toimintaan osallistumalla yhteiseen tietokilpailuun! Vastausaika päättyy su 15.11.2020.