Sulasolin seuraavat Laulu- ja soittojuhlat järjestetään Hämeenlinnassa 12.–14.5.2017. Tapahtuman teemana on Suomi soi! ja se on yksi Suomen 100-vuotisen itsenäisyyden juhlavuoden virallisista juhlatapahtumista. Samalla myös Sulasol juhlii 95-vuotista toimintaansa. Etusijalla on kuitenkin laulun ja soiton ilo jäykän juhlallisuuden sijaan. Myös lapset ja nuoret on huomioitu monin tavoin tapahtuman ohjelmassa.

Tapahtumaan odotetaan kaikkiaan 3 000–4 000 kuorolaulajaa ja orkesterisoittajaa perheineen sekä laajasti paikallista yleisöä, yhteensä vähintään 10 000 kävijää. Lisäksi tapahtuma tavoittaa mukana tunnelmien välityksessä olevan Yleisradion, muiden tiedotusvälineiden ja sähköisten kanavien kautta jopa satojatuhansia henkilöitä kaikkialla Suomessa.

Tapahtuman kiinnostavassa ohjelmassa on tarjolla jokaiselle jotain: avajaisissa ja pääjuhlassa tapahtumaan osallistuvat kuorolaiset pääsevät mukaan useiden tuhansien laulajien suurkuoroon. Suurkuoroa saapuvat johtamaan maamme tunnetuimmat kuoronjohtajat, kuten Matti Hyökki, Kari Turunen, Rita Varonen, Tapani Tirilä ja Marjukka Riihimäki. Juhlien ohjelmiston valinnassa avainsanoina ovat olleet kotimaa, rakkaus, onni, ilo, itsenäisyys, riippumattomuus, suomalaisuus, sisu, uskollisuus ja periksiantamattomuus. Laulu- ja soittojuhlien tilausteos on syntynyt poikkeuksellisella tavalla kuuden säveltäjän Heikki Elon, Juha Holman, Juhani Komulaisen, Petri Laaksosen, Olli Moilasen ja Soila Sariolan yhteistyönä. Tämän Laulujuhlien mukaan otsikolla Suomi soi! nimetyn kokonaisuuden johtaa pääjuhlassa Pasi Hyökki.

Tapahtuman ohjelmaan sisältyy maamme korkeatasoisimpien kuorojen ja lauluyhtyeiden konsertteja. Tapahtumaan osallistuville kuoroille ja orkestereille on myös tarjolla monipuolisia esiintymismahdollisuuksia. Konsertteja ja keikkoja järjestetään perinteisten konserttisalien lisäksi mitä moninaisimmissa paikoissa, kuten Hämeenlinnan kirkossa, seudun keskiaikaisissa kirkoissa, torilla, Hämeen linnassa, kauppakeskuksissa, rautatieasemalla, ravintoloissa, baareissa ja kahviloissa. Hämeenlinnan torilla järjestettävä juhlajumalanpalvelus ja juhlakulkue kokoavat nekin yhteen tuhansittain juhlakansaa. Myöskään karonkkaa ja hauskanpitoa ei ole tapahtumasta unohdettu!

Tapahtuman ilmoittautuminen päättyy 31.12.2016, mutta oma osallistuminen ja majapaikka kannattaa varmistaa pikimmiten! Ilmoittautumisen yhteydessä maksettava 100 euron ilmoittautumismaksu palautetaan henkilömäärään perustuvien osallistumismaksujen laskutuksen yhteydessä. Ilmoitettua henkilömäärää saa vähentää kuluitta enintään 20 % ilmoittautumisajan päättymiseen mennessä.

Laulu- ja soittojuhlien normaali osallistumismaksu on 50 euroa henkilöä kohti, Sulasolin jäsenille halvempi alennushinta 45 euroa/hlö. Lapsi- ja nuorisokuorojen sekä orkestereiden osallistumismaksu on 30 euroa henkilöltä, Sulasolin jäsenille 25 euroa/hlö. Osallistumismaksu sisältää Laulu- ja soittojuhlien nuottivihkon, juhlakirjan sekä osallistujapassin, jolla on vapaa pääsy Laulu- ja soittojuhlien konsertteihin, koulutuksiin ja muihin tilaisuuksiin. Tapahtumaan sisältyy myös tilaisuuksia, joista veloitetaan erillinen pääsymaksu tai joihin on varattava veloitukseton lippu etukäteen; tästä tiedotetaan erikseen Laulu- ja soittojuhlien koko ohjelman julkaisun yhteydessä syyskuussa 2016. Lisäksi tapahtuman osallistujapassilla on luvassa alennuksia ja etuja paikallisilta yrityksiltä tapahtuman aikana.

Sulasolin laulujuhlaperinne alkoi Tampereelta vuonna 1934, mutta Suomen ensimmäiset Laulu- ja soittojuhlat pidettiin Jyväskylässä jo vuonna 1884 Kansanvalistusseuran järjestäminä. Hämeenlinnassa Sulasolin Laulu- ja soittojuhlia vietettiin edellisen kerran vuonna 1959. Nykyisin juhlat järjestetään noin viiden vuoden välein, viimeksi 2012 Kuopiossa ja 2007 Porissa.

Laulu- ja soittojuhlat toteutetaan yhteistyössä Sulasolin Hämeen piirin, Hämeenlinnan kaupungin, Linnan Kehityksen, Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan, Hämeen Yrittäjien, Verkatehtaan ja Sibeliuksen syntymäkaupunkisäätiön kanssa.

Lisätietoja:
projektipäällikkö Aino Herranen
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., 010 8200 236
www.laulujuhlat.fi
www.facebook.com/laulujuhlat
www.twitter.com/laulujuhlat

Lataa tapahtuman esite tästä!