San Francisco Girls Chorus, yksi maailman arvostetuimmista nuorisokuoroista, konsertoi Temppeliaukion kirkossa 15.6.

Grammy-palkittu San Francisco Girls Chorus on tunnettu monipuolisuudestaan ja merkittävästä koulutustoiminnastaan. Ennakkoluuloton ryhmä on esiintynyt presidentti Barack Obaman virkaanastujaisissa, ja sen laulua on kuultu elokuvissa Lahjakas Mr. Ripley ja Taivaan tuolla puolen. Kuoro tekee säännöllisesti yhteistyötä muun muassa San Franciscon sinfoniaorkesterin ja oopperan kanssa, ja se on julkaissut useita levytyksiä italialaisesta barokista yhdysvaltalaiseen nykymusiikkiin.

SFGC konsertoi vuosittain Yhdysvalloissa ja ulkomailla. Temppeliaukion kirkon American Vanguard -konsertissa kuoro esittää muun muassa John Adamsin, John Cagen, Philip Glassin ja Meredith Monkin sävellyksiä. Kuoroa johtaa Valérie Sainte-Agathe, joka on aiemmin toiminut Montpellierin sinfoniaorkesterin musiikillisena johtajana.

Konsertin alussa Sibelius-lukion tyttökuoro laulaa eurooppalaista ja yhdysvaltalaista nykymusiikkia. Uusin teos on 18-vuotiaan Nomi Enckellin ”Toivomus” tältä vuodelta. Konsertissa kuullaan myös Einojuhani Rautavaaran, Arvo Pärtin ja Randall Thompsonin sävellyksiä. Yhtä maamme eturivin nuorisokuoroista johtaa pitkän opetusuran tehnyt Reijo Aittakumpu, joka tunnetaan musiikillisten raja-aitojen ylittäjänä.

American Vanguard -konsertti 15.6. klo 18.30

San Francisco Girls Chorus, johtaa Valérie Sainte-Agathe
Sibelius-lukion tyttökuoro, johtaa Reijo Aittakumpu

Temppeliaukion kirkko, Lutherinkatu 3
Käsiohjelma 10/5 €, kuorolaisilta ja ovelta

Lisätietoja: Reijo Aittakumpu, p. 050-5955330, reijo.aittakumpu[ä]gmail.com
www.facebook.com/events/813433662074046/

www.sfgirlschorus.org/chorissma