Liki satahenkinen Varusmiessoittokunta lähtee historialliselle pelimusiikin kiertueelle

Tänä vuonna 25 vuotta täyttävä Puolustusvoimien varusmiessoittokunta lähtee elokuussa Tampereen, Kuopion, Lahden sekä Hämeenlinnan kattavalle historialliselle pelimusiikin kiertueelle.

Suomalaiset huippusovittajat ovat loihtineet mahtavat versiot pelimusiikin helmistä sinfoniselle puhallinorkesterille, jousille sekä rockbändille. Teoksia kuullaan muun muassa Super Mariosta, Sonicista sekä Halosta. Skaala on laaja.

Kiertueella on mukana myös nettijulkkikset Justimuksen Sami Harmaala sekä Herbalisti. Kiertueella kuullaan myös ympäri Suomea kotoisin olevia lahjakkaita Varusmiessoittokunnan omia solisteja.

Kapellimestareina toimivat musiikkikapteeni Jarkko Aaltonen sekä musiikkiyliluutnantti Tero Haikala.

25-vuotias Varusmiessoittokunta debytoi pelimusiikin parissa Justimuksen kanssa

Game On on yksi Puolustusvoimien varusmiessoittokunnan 25:nnen toimintavuoden päätapahtumista. Pelimusiikki on valittu tämänvuotisen kiertueen teemaksi sen ollessa aiheena ajankohtainen. Kiertueen tavoitteena on myös saada konserttiyleisöön eri ikäistä väkeä, sillä pelimaailma ja sen musiikki yhdistävät. Konsertin kappalelista ja massiivinen kokoonpano tarjoavat unohtumattoman elämyksen huolimatta siitä, onko perehtynyt peleihin.

– Lisäksi media- ja tekniikkatiimimme loihtii kappaleiden taustalle visuaalista loistetta sekä kutkuttavia äänitehosteita, Haikala toteaa.
– Kuten Varusmiessoittokunnan rajoja rikkovaan perinteeseen kuuluu, on tänä vuonna luvassa jälleen uusi aluevaltaus.

Olemme viime vuosina tehneet eri aihealueisiin suuntautuvia kiertueita. Viime vuonna teimme Brothers in Arms -kiertueen yhdessä Stratovarius-yhtyeestä tutun Timo Kotipellon kanssa. Ajatuksena on paitsi pysyä ajan hermolla mutta myös tarjota yleisölle jotakin sellaista, mitä se ei osaa odottaa, hän jatkaa.

Kiertueen liput ovat myynnissä (10€/20€). Kiertueaikataulu on seuraava:
12.8.2015 kello 19 Tampere, Tampere-talo
13.8.2015 kello 19 Kuopio, Kuopion Musiikkikeskus
14.8.2015 kello 19 Lahti, Sibeliustalo
17.8.2015 kello 19 Hämeenlinna, Verkatehdas

Lisätietoa antaa ja haastattelupyynnöt välittää Varusmiessoittokunnan tiedottaja, vänrikki Jere Paldanius, p. 0299 570 278, sähköposti: jere.paldanius[ä]mil.fi