Lomake

Hyvinkään Työväen Mieskuoro juhlii 95. toimintavuottaan ja järjestää Suomen Työväen Musiikkiliitto STM:n Mieskuoropäivät ja perinteisen pienryhmäkilpailun Hyvinkäällä.

Päivän ohjelma ja tapahtumapaikat

klo 10.30-11

Ilmoittautuminen, Hyvinkään kaupungintalo (Kankurinkatu 4-6, Hyvinkää). Pysäköinnissä noudatettava kadunvarren P-paikkojen sääntöjä.

klo 11

harjoittelua (harjoitustilat jaetaan paikalla, ei pianoa)

klo 12

pienryhmäkilpailu kaupungintalon aulassa (sähköpiano käytettävissä)

klo 15

kuorojen harjoittelua, Hyvinkääsali (Kauppatori 1). Aikataulu ilmoitetaan paikalla, flyygeli käytettävissä. Maksuton pysäköinti torilla klo 15–23

klo 16

kuorojen yhteisharjoitus

klo 17

loppukonsertti Hyvinkääsalissa (maksullinen tilaisuus, pääsymaksu muilta kuin osallistujilta 15 €)

klo 19

karonkka, Ravintola Harlekiini (Hyvinkääsalin alakerrassa)

Pienryhmäkilpailu

• Kilpailuesitys max. 10 minuuttia = 2 laulua. Ryhmän koko enintään 9 laulajaa, säestys sallittu, paikalla on sähköpiano, ei äänentoistoa.
• Esitykset arvostellaan ja niistä saa välittömästi tuomariston palautteen ja myöhemmin kirjallisen arvioinnin. Paras ryhmä saa haltuunsa kiertopalkinnon vuodeksi.
• Kilpailun tuomaristo: kuoronjohtaja Arja Virtanen-Haapasalmi, MuM, kapellimestari Jukka Palonen ja muusikko Vesa Lintula (tuomariston puheenjohtaja). Tuomariston sihteerinä toimii Jaana Palanterä.
• Kaupungintalolla on kuoron naistoimikunnan pitämä puffetti, josta saa mm. kahvia, sämpylöitä ja leivonnaisia.

Mieskuoropäivien loppukonsertti

• Konsertissa jokainen mukana oleva kuoro saa esittää sen hetkisen osaamisensa tasoa muille laulajille ja yleisölle. Ohjelma tulee koostua 2–3 laulusta (max. 10 minuuttia). Paikalla on flyygeli, ei äänentoistoa.
• Konsertissa annetaan esiintymismahdollisuus myös pienryhmäkilpailun parhaille ryhmille, jotka esittävät tuomariston ehdotuksesta yhden kappaleen.
• Konsertti päättyy kaikkien mukana olevien laulajien yhteisesityksiin, jotka ovat:

o Työläislaulajain marssi / Oskar Gyldmark
o Laulu ihmisyydelle / Knut Kangas
o Suomalainen humoreski / sovitus Aimo Söderström
o Kaipuu / Asko Vilén
o Suomen laulu / Fredrik Pacius

• Yhteisesitysten nuotit voi hankkia STM:n toimistosta. Asko Vilénin ”Kaipuun” nuotti on tullut mieskuoroille lähetetyn infokirjeen liitteenä ja se on Askon luvalla vapaasti käytettävissä.
• Yhteisesitysten johtajat sovitaan etukäteen.

Mieskuoropäivien loppukaronkka

• Karonkkaruokailu on pakollinen. Illalliseen (hinnaltaan 20 €) sisältyy: runsas salaattipöytä, punaviinibroileri riisipedillä, välimeren kalastajanvuoka, kermaperunat sekä kakkukahvit. Jokainen ostaa alkoholijuomat itse.
• Laktoositon vaihtoehto on tarjolla, muut ruoka-allergiat ilmoitettava henkilökunnalle.
• Hyvinkääläisten huvitoimikunta esittää illan aikana ”hupiohjelmaa” ja mukana olevilla ryhmillä on myös mahdollisuus nousta lavalle.

Ilmoittautuminen

Ilmoittautumiset tulee tehdä sähköpostilla risto.lahti(a)pp8.inet.fi tammikuun loppuun mennessä ja siinä tulee ilmetä:
• Kuoron nimi, johtaja ja loppukonsertissa esitettävät kappaleet tekijätietoineen
• Pienryhmän nimi, laulajien lukumäärä, kilpailukappaleet tekijätietoineen sekä esitettävien laulujen viralliset nuotit (3 kpl) tuomaristolle.
• Kokonaisosallistujamäärä eroteltuna laulajat ja seuralaiset sekä erikseen karonkkaan osallistujien määrä
• Juontajalle lyhyt kuvaus kuorosta ja pienryhmästä.

Maksut

• Kuoro 60 €
• Pienryhmä 40 €
• Karonkka ja illallinen 20 € / henkilö
• Pääsylippu loppukonserttiin 15 € / henkilö (ulkopuoliset)

Maksut tulee suorittaa Hyvinkään Työväen Mieskuoron tilille 31.1.2018 mennessä
BIC: NDEAFIHH / IBAN: FI89 1029 3007 2004 79 Viite: 18021

 

Tervetuloa Hyvinkäälle, tehdään helmikuun lauantaista ikimuistoinen niin yleisölle kuin meille laulajille!

Terveisin,

Hyvinkään Työväen Mieskuoro ry
Risto Lahti, pj
puh 0400 415463
risto.lahti(a)pp8.inet.fi

Risto antaa myös lisätietoja ja tietoa löytyy jatkossa myös kuoron sivuilta www.tyovaenmieskuoro.fi

 

STM:n Länsi-Suomen piirijärjestö oli vuoden 2016 tammikuuhun asti nimeltään STM:n Hämeen–Satakunnan piirijärjestö. Nimi muutettiin, koska ryhmiä Vaasasta liittyi järjestöön. Länsi-Suomen piirissä on 28 yhdistystä. Mukana ovat myös Sastamalan musiikkiopiston orkesteri, Pirkanmaan musiikkiopiston puhallinorkesteri ja Valkeakosken Työväenopisto. Ryhmiä on seuraavilla paikkakunnilla: Eura, Harjavalta, Ikaalinen, Mänttä, Nokia, Pirkkala, Rauma, Sastamala, Tampere, Vaasa ja Valkeakoski. Piirijärjestöt ovat aktiivisia paikkakunnillaan. Ne pitävät omia konsertteja ja osallistuvat yhteistapahtumiin. Toimintaa on myös paikkakuntarajojen ylitse. Piirin ryhmät ovat osallistuneet myös STM:n järjestämiin tapahtumiin ja koulutuksiin.

Piiritoimikunta järjesti halukkaille ryhmilleen yhteiskuljetuksen NASOM:n festivaaleille Osloon kesäkuussa 2017. Piirin alueelta on jäseniä STM:n hallituksessa. Piiritoimikunta järjesti koulutuslauantain 18.11.2017 Sastamalassa hotelli Ellivuoressa piirin ryhmille tehdyn koulutustoivekyselyn perusteella. Aiheena oli äänenmuodostus ja esiintymisvarmuuden kehittäminen.

Tällä hetkellä 93-vuotias yhdistys vietti juhlallisesti  90-vuotispäivää Nokialla 6.9.2014. Suunnittelusta vastasivat Nokian Työväen Mieskuoro ja Tampereen Työväenyhdistyksen Naiskuoro Miskantti sekä Tampereen Työväenyhdistyksen Nuorisosoittokunta Musica.

Piiritoimikuntaan kuuluu puheenjohtaja ja 6 varsinaista ja 6 varajäsentä. Toimikunta kokoontuu varajäsenineen 4-5 kertaa vuodessa.

Piiriyhdistyksen seuraava vuosikokous on 10.2.2018.

Länsi-Suomen piirijärjestön vuoden 2017 yhteyshenkilöt:

Puheenjohtaja: Jarmo Berg 0407066153 / jarmo.berg(at)pp1.inet.fi  
Sihteeri: Seija Rajala 0505317397 / rajala.seija61(at)gmail.com (myös seija.rajala1(at)uukku.com)  
Taloudenhoitaja: Jukka Remes 0500 235 962 / jukka.remes(at)jr-matic.fi  

Lomake

Tampereen Sävelen kuorokatselmukseen on ilmoittautunut 57 kuoroa seitsemästä maasta. Ulkomaisia kuoroja saapuu yhteensä kahdeksan, ja ne tulevat Tsekeistä, Saksasta, Ruotsista, Venäjältä, Ukrainasta ja Latviasta. Kotimaisia kuoroja on ilmoittautunut eri puolilta Suomea.

Kuorokatselmus järjestetään Tampere-talon Isossa salissa torstaista lauantaihin 8.–10.6. ja saliin on yleisöllä vapaa pääsy. Kukin kuoro esiintyy 15 minuutin ajan. Kansainvälisen tuomariston puheenjohtajana on Heikki Liimola ja muut jäsenet ovat Haruko Kuwabara (Japani), Scott Leithead (Kanada), Karmina Šilec (Slovakia) ja Kari Turunen (Suomi). Kuorokatselmus huipentuu päätöskonserttiin sunnuntaina 12.6. Tampere-talon Isossa salissa, jossa tuomaristo jakaa tunnustuspalkinnot.

Katselmukseen osallistuvia kuoroja esiintyy myös Tampereen Sävelen ilmaiskonserttisarjassa Kuule Sävel!, joka levittäytyy ympäri kaupunkia festivaaliviikolla. Tapahtumaan kuuluvat Sorsapuistossa järjestettävä Kuoropiknik sekä Kuorotori Tampere-talossa. Kuule Sävel! -tapahtuman tarkka ohjelma julkaistaan toukokuussa.

Tampereen Sävel on Suomen laajin kuoro- ja yhtyelaulumusiikin festivaali, joka on järjestetty joka toinen vuosi vuodesta 1975 lähtien. Vuonna 2017 festivaalin ohjelma painottuu erityisesti lapsiin, nuoriin ja yhteisöllisyyteen. Taiteellisena johtajana toimii kuoronjohtaja Sanna Valvanne. Kuorokatselmuksen lisäksi festivaaliin sisältyvät kansainvälinen yhtyelaulukilpailu, konsertit ja kurssit. Tampereen Sävelen (6.–11.6.2017) ohjelmaan voi tutustua nettisivuilla osoitteessa www.tamperemusicfestivals.fi/vocal/. Ennakkotapahtuma Muista Sävel! järjestetään toukokuussa.

Kuorokatselmukseen ilmoittautuneet kuorot

Ulkomaiset: Carmina (Tsekki), Christophorus-Kantorei (Saksa), Junges Consortium Berlin (Saksa), Kören Decibel (Ruotsi), Mlada (Venäjä), Oriana (Ukraina), Renaissance (Venäjä), Skaņupe (Latvia)

Suomalaiset: Bella Canta (Helsinki), CandoMini (Espoo), Cassiopeia (Oulu), CCL (Kaarina), Chorus Iucundus (Turku), Dominutz (Tampere), Filianna (Lahti), Juvenalia-kuoro (Espoo), Kaari-ensemble (Helsinki), Kaikukuoro (Oulu), Kamarikuoro Cantinovum (Jyväskylä), Kamarikuoro Dimus (Espoo), Kamarikuoro Näsi (Tampere), Kamarikuoro Värinä (Helsinki), KaMu nuorisokuoro (Kaarina), KaMu tyttökuoro (Kaarina), Lain Huuto (Helsinki), Leticia (Salo), Maailma-kuoro (Helsinki), Mieskuoro Laulajat (Tampere), Mieskuoro Naskalit (Turku), Mieskuoro Valkia (Helsinki), Naiskuoro Elegia (Helsinki), Naiskuoro FC Sawotta (Kuopio), Naiskuoro Pihlaja (Helsinki), Naiskuoro Solina (Hyvinkää), Naiskuoro Timotei (Loppi), Nuorisokuoro Merituuli (Kirkkonummi), Open Voice (Helsinki), Partita (Porvoo), Porin Kamarikuoro (Pori), Procantus (Helsinki), Qoro Quando (Vantaa), Queens of Qoro Quando (Vantaa), Rauman kamarikuoro (Rauma), Riiarinna (Parkano), Ruamjai (Jyväskylä), Sabrina ja Saarten tyttäret (Helsinki), Savolaisen Osakunnan Laulajat (Helsinki), Sorja (Seinäjoki), Tampereen Naislaulajat (Tampere), Teekkarikuoro (Tampere), Tellus (Tampere), Turku Cathedral Youth Choir TCYC (Turku), Vaskivuoren lukion kamarikuoro (Vantaa), Viihdekuoro Sawo Ensemble (Kuopio), Vocaliisat (Rovaniemi), Vox Polaris (Kuopio), Wiipurilaisen Osakunnan Laulajat (Helsinki)