Jäsenkirje 1/2018

Vuosi 2018 on Varsinais-Suomen piirin 95. toimintavuosi. Piirin puheenjohtajana toimii Johanna Järvinen ja sihteerinä Katri Lahtivuori.

Piiritoimikunta kokoontuu toimintakaudellaan kuukausittain joka kuukauden ensimmäinen maanantai  Jäsenryhmiä on yhdeksän, seuraavasti: TTY:n Nuorisokuoro AcaBella, TTy:n Naiskuoro Föriflikat, TTY:n Mieskuoro Lauluveikot, TTY:n Sekakuoro Futuuri, Turun Eläkkeensaajien Sekakuoro, Sekakuoro Työnlaulajat/Airistolaiset, Musiikkiyhdistys Rafaelin Enkelit, TTY:n soittokunta ja Raision Eläkkeensaajien lauluryhmä Nallin Naulat.

STM V-S piiri on järjestää yhteiskonsertteina mm. joka vuotiset joululaulelot. Suomi 100 v -teemaan liittyen järjestimme v. 2017 Lauluja työstä, työntekijöistä ja rauhasta -konsertin, ja lisäksi kaksi ryhmää, TTY:n Sekakuoro Futuuri ja Sekakuoro Työnlaulajat ry. osallistuivat pohjoismaiseen NASOM-kuorotapahtumaan Oslossa.

Piiri ostaa myös vuosittain puolikkaan näytännön työväenteatteritoimintaa tukeakseen Kisaveikkojen näytelmästä myyden liput jäsenilleen. Piiri on ollut myös promoottorina kuorojen Aurajoella Raikaa -tapahtumassa, joka järjestettiin jo 4. kertaa ja piiri on toiminut myös SULASOL:in kanssa yhteistyössä.

STM V-S piirin 100-vuotishistoriikki on jo suunnitteilla ja tekeillä.

Tiedotuskanavina käytämme Turun Sanomien Menot-palstaa ja Työväen Sävel -lehteä. Verkkosivuja ei piirillämme ole.

Varsinais-Suomen piirin yhteystiedot:
puheenjohtaja Johanna Järvinen, annejohannajarvinen(at)gmail.com, puh. 040 518 7767
sihteeri Katri Lahtivuori, katri.lahtivuori(at)gmail.com, puh. 045 235 9680

Janne Ikonen on musiikkialan monitoimija. Tällä hetkellä hänen päätyönsä on Rantasalmella, Järvi-Saimaan kansalaisopistossa vt. musiikin suunnittelijaopettajana ja aluevastaavana. Ikonen on toiminut musiikkipedagogina, soitonopettajana ja kapellimestarina useissa eri oppilaitoksissa. Tällä hetkellä hän johtaa Rantasalmen puhallinorkesterin eri kokoonpanoja, sekä Mikkelin musiikkiopiston Winds -puhallinorkesteria ja Mikkelin varuskuntasoittokunnan perinneyhdistyksen soittokuntaa. Sävellyksiä ja sovituksia Ikonen on tehnyt yli 200, joista suuri osa on tehty puhallinorkesterille. Janne Ikonen on perheineen ollut osa Työväen Musiikkiliiton puhallinleirin henkilökuntaa vuodesta 2005 lähtien

Pauliina Koskela on Sibelius-Akatemiasta valmistunut musiikin maisteri.
Hän työskentelee Tampere Filharmoniassa käyrätorven varaäänenjohtajana.
Orkesterisoiton lisäksi hän soittaa mukana aktiivisesti myös pienemmissä kokoonpanoissa.
Kolmen pienen lapsen äitinä aikaa ei jää paljon omille harrastuksille, mutta
toivoo että tulevaisuudessa aikaa löytyisi enemmän rakkaalle flamenco-tanssi harrastukselle.

STM järjestää koulutuksen kaikille äänenkäytöstä kiinnostuneille. Päivän aikana paneudutaan kehon ja äänen kokonaisuuteen somaattisen, läsnäolevan ja kehollisen lähestymistavan kautta.

Ilmoittaudu tästä

Keho soimaan! -koulutus järjestetään 5.5.2018 10.30-16.00 
Kulttuuritalo Laikussa (Vanha kirjastotalo, Keskustori 4, 33100 Tampere), vain 600 m rautatieasemalta! 

Koulutuksen hinta 35 e STM:n jäsenille (45 e muille). Ilmoittautuminen jatkuu 2.5. asti.

 

Koulutuspäivän aikataulu:

10.30-12.00 Keho soimaan!
12.00-13.00 lounastauko (omakustanteinen)
13.00-16.00 Keho soimaan!

Kouluttajina toimivat Katja Harilo ja Johanna Pekkarinen

Aloitamme koulutuspäivän Katja Harilon kanssa. Koulutuksessa lähestymme ihmisen kokonaisuutta ja ääntä sen osana mm. Alexander-tekniikan keinoja käyttäen. Tutkimme eri aistien kautta, miten keho orientoituu tilassa, kokeilemme äänen päästämistä suhteessa tilaan ja sovellamme tätä tila- ja kehotietoisuutta myös yhteismusisointitarkoituksiin.

Lounastauon jälkeen jatkamme CVT-laulunopettaja Johanna Pekkarisen kanssa. Johannan kanssa tutustutaan CVT:n (Complete Vocal Technique eli ’Kokonaisvaltaisen äänenkäytön tekniikka’) perusteisiin. Tekniikka sopii kaikille äänenkäyttäjille ja Johanna osaa ottaa yksittäiset laulajat ihanasti huomioon ryhmän jäsenenä!

 

Katja Harilo on tamperelainen laulun- ja Alexander-tekniikan opettaja. Hän antaa laulun- ja Alexander-tekniikan yksityistunteja ja pitää Alexander-tekniikan ja äänenkäytön koulutusta mm. kuoroille. Lisäksi hän toimii Tampereen Naislaulajien, Tampereen Naislaulajien Seniorikuoro Suvannon, Tampereen Nuorisokuoron ja Kristalli-gospelkuoron johtajana, ja laulaa lähinnä renessanssiohjelmistoa esittävässä Apollo Vocal Ensemble:ssa. Katjan kotisivut: www.alexander-tekniikka.com/

Johanna Pekkarinen on valmistunut ensin liikunnanopettajaksi, mutta vaihtoi alaa ja valmistui Complete Vocal Technique -opettajaksi Kööpenhaminan Complete Vocal Institutesta 2011. Johanna on toiminut laulunopettajana vuodesta 2009 lähtien mm. Taidekoulu Estradilla, Lappeenrannassa, Saarijärven musiikkiopistossa  ja Ala-Keiteleen musiikkiopistossa Äänekoskella. Hän on opettanut yksinlaulua, lauluryhmiä, kuoroja,  ja lisäksi pitänyt puhetekniikan opetusta. Johanna opettaa tällä hetkellä kevyen rytmimusiikin laulajia Keski-Suomen ja Etelä-Karjalan alueella. Johannan kotisivut: shoutcompany.com/

 

Lisätietoja Suomen Työväen Musiikkiliiton toimistosta: infotai puh. 010 322 6644.