Suomen Työväen Musiikkiliitto järjestää lokakuussa koulutusviikonlopun yhteistyössä STM:n Uudenmaan piirin ja Helsingin suomenkielisen työväenopiston kanssa Helsingissä. Luvassa on jälleen laadukasta ja monipuolista koulutusta. Lauantaina 27.10. keskitytään äänenmuodostukseen niin yksilönä kuin kuorolaulajanakin. Kouluttajina lauantaina ovat Teppo Lampela ja Laura Salovaara. Sunnuntaina 28.10. on luvassa paneutumista esiintymisjännityksen käsittelyyn ja katsaus musiikinteoriaan. Esiintymisjännityskoulutuksesta vastaa Jutta Holmberg ja musiikinteoriaa opettaa Vesa Lintula.

Varsinkin sunnuntain koulutukset sopivat kaikille, mutta myös lauantain koulutuksessa riittää antia myös soittajille! STM:n jäsenien on mahdollista osallistua myös pelkästään sunnuntain koulutuspäivään. (Mainitse siitä ilmoittautumisen lisätietokentässä)

Lauantai 27.10.
klo 10-13 Kuorolaisen äänenkäyttö / Teppo Lampela
Tutustumista omaan ja muiden ääniin. 

Omakustanteinen lounas/eväät

klo 14-17 Kuorolaulun ABC / Laura Salovaara
Millaisia kuoroja on olemassa ja miten löydän itselleni sopivan? Miten kuoron koelauluun valmistaudutaan? Mitä se johtaja siellä huitoo? Tutustumme laulaen, kokeillen, kuunnellen ja keskustellen kuorolaulun perusasioihin. Koulutus sopii aivan aloittelijoille, mutta myös pidempään laulua harrastaneille on luvassa uusia haasteita.

Sunnuntai 28.10.
klo 10-13 Irti esiintymisjännityksestä / Jutta Holmberg
Esiintymisjännityksen kanssa Jutta kamppaili useita vuosia, kunnes alkoi löytää avaimia sen taltuttamiseen. Niin vuosien saatossa muovautui oma metodi, jonka avulla voi päästä jännityksestä eroon tai ainakin oppia elämään sen kanssa.

Omakustanteinen lounas/eväät

klo 14-17 Musiikin teoriaa musiikin harrastajille / Vesa Lintula
Mihin tarvitaan nuotteja?
Miten nuoteista saisi enemmän irti?
Mitä kaikkea tietoa nuoteista löytyy?
Näihin ja muihin mieleen tuleviin kysymyksiin haemme vastauksia musiikin teorian kurssilla.

Hinta: 27 e

Paikka: Kanneltalo, Helsingin Kannelmäessä

 

Ilmoittautumiseen pääset tästä. Ilmoittautuminen on vielä auki.

Vuosi 2018 on Varsinais-Suomen piirin 95. toimintavuosi. Piirin puheenjohtajana toimii Johanna Järvinen ja sihteerinä Katri Lahtivuori.

Piiritoimikunta kokoontuu toimintakaudellaan kuukausittain joka kuukauden ensimmäinen maanantai  Jäsenryhmiä on yhdeksän, seuraavasti: TTY:n Nuorisokuoro AcaBella, TTy:n Naiskuoro Föriflikat, TTY:n Mieskuoro Lauluveikot, TTY:n Sekakuoro Futuuri, Turun Eläkkeensaajien Sekakuoro, Sekakuoro Työnlaulajat/Airistolaiset, Musiikkiyhdistys Rafaelin Enkelit, TTY:n soittokunta ja Raision Eläkkeensaajien lauluryhmä Nallin Naulat.

STM V-S piiri on järjestää yhteiskonsertteina mm. joka vuotiset joululaulelot. Suomi 100 v -teemaan liittyen järjestimme v. 2017 Lauluja työstä, työntekijöistä ja rauhasta -konsertin, ja lisäksi kaksi ryhmää, TTY:n Sekakuoro Futuuri ja Sekakuoro Työnlaulajat ry. osallistuivat pohjoismaiseen NASOM-kuorotapahtumaan Oslossa.

Piiri ostaa myös vuosittain puolikkaan näytännön työväenteatteritoimintaa tukeakseen Kisaveikkojen näytelmästä myyden liput jäsenilleen. Piiri on ollut myös promoottorina kuorojen Aurajoella Raikaa -tapahtumassa, joka järjestettiin jo 4. kertaa ja piiri on toiminut myös SULASOL:in kanssa yhteistyössä.

STM V-S piirin 100-vuotishistoriikki on jo suunnitteilla ja tekeillä.

Tiedotuskanavina käytämme Turun Sanomien Menot-palstaa ja Työväen Sävel -lehteä. Verkkosivuja ei piirillämme ole.

Varsinais-Suomen piirin yhteystiedot:
puheenjohtaja Johanna Järvinen, annejohannajarvinen(at)gmail.com, puh. 040 518 7767
sihteeri Katri Lahtivuori, katri.lahtivuori(at)gmail.com, puh. 045 235 9680

Jäsenryhmiä pyydetään ilmoittamaan oheisella lomakkeella ryhmän jäsenten lukumäärä 15.2.2018 mennessä jäsenmaksulaskutusta ja tilastointia varten.

Lomake

Toimintailmoituksella kerätään tietoa jäsenryhmien vuoden 2017 toiminnasta tilastointia varten. Jäsenryhmiä pyydetään täyttämään oheinen lomake 15.2.2018 mennessä.

Lomake

STM:n Länsi-Suomen piirijärjestö oli vuoden 2016 tammikuuhun asti nimeltään STM:n Hämeen–Satakunnan piirijärjestö. Nimi muutettiin, koska ryhmiä Vaasasta liittyi järjestöön. Länsi-Suomen piirissä on 28 yhdistystä. Mukana ovat myös Sastamalan musiikkiopiston orkesteri, Pirkanmaan musiikkiopiston puhallinorkesteri ja Valkeakosken Työväenopisto. Ryhmiä on seuraavilla paikkakunnilla: Eura, Harjavalta, Ikaalinen, Mänttä, Nokia, Pirkkala, Rauma, Sastamala, Tampere, Vaasa ja Valkeakoski. Piirijärjestöt ovat aktiivisia paikkakunnillaan. Ne pitävät omia konsertteja ja osallistuvat yhteistapahtumiin. Toimintaa on myös paikkakuntarajojen ylitse. Piirin ryhmät ovat osallistuneet myös STM:n järjestämiin tapahtumiin ja koulutuksiin.

Piiritoimikunta järjesti halukkaille ryhmilleen yhteiskuljetuksen NASOM:n festivaaleille Osloon kesäkuussa 2017. Piirin alueelta on jäseniä STM:n hallituksessa. Piiritoimikunta järjesti koulutuslauantain 18.11.2017 Sastamalassa hotelli Ellivuoressa piirin ryhmille tehdyn koulutustoivekyselyn perusteella. Aiheena oli äänenmuodostus ja esiintymisvarmuuden kehittäminen.

Tällä hetkellä 93-vuotias yhdistys vietti juhlallisesti  90-vuotispäivää Nokialla 6.9.2014. Suunnittelusta vastasivat Nokian Työväen Mieskuoro ja Tampereen Työväenyhdistyksen Naiskuoro Miskantti sekä Tampereen Työväenyhdistyksen Nuorisosoittokunta Musica.

Piiritoimikuntaan kuuluu puheenjohtaja ja 6 varsinaista ja 6 varajäsentä. Toimikunta kokoontuu varajäsenineen 4-5 kertaa vuodessa.


Länsi-Suomen piirijärjestön yhteystiedot:

Puheenjohtaja Jarmo Berg 040 706 6153, jarmo.berg(at)pp1.inet.fi  
Sihteeri Seija Rajala 050 531 7397, rajala.seija61(at)gmail.com (myös seija.rajala1(at)luukku.com)  
Taloudenhoitaja Jukka Remes 0500 235 962, jukka.remes(at)jr-matic.fi