Uusimman jäsenkirjeen voit lukea tästä. Vanhemmat löydät sivun alaosasta vuosittain ryhmiteltynä.

Jäsenkirje 4 / 2018

Tampereella 3.10.2018

Tervehdys Suomen Työväen Musiikkiliitosta,

ohessa seuraa uusin jäsenkirjeemme, josta löydätte STM:n ajankohtaisia tiedotteita. Sinut on ilmoitettu ryhmäsi yhteyshenkilöksi, joten tämä jäsenkirje on lähetetty siis vain Sinulle. Toivommekin, että välität kirjeen kaikille ryhmänne jäsenille ja johtajille. Jäsenkirje on luettavissa myös STM:n internetsivuilla (www.musiikkiliitto.fi -> STM-info -> jäsenyys -> jäsenkirjeet).

1. KOULUTUSVIIKONLOPPU 27.–28.10.2018 HELSINGISSÄ

Suomen Työväen Musiikkiliitto järjestää lokakuussa koulutusviikonlopun yhteistyössä STM:n Uudenmaan piirin ja Helsingin suomenkielisen työväenopiston kanssa Helsingissä. Luvassa on jälleen laadukasta ja monipuolista koulutusta. Lauantaina 27.10. keskitytään äänenmuodostukseen niin yksilönä kuin kuorolaulajanakin. Kouluttajina lauantaina ovat Teppo Lampela ja Laura Salovaara. Sunnuntaina 28.10. on luvassa paneutumista esiintymisjännityksen käsittelyyn ja katsaus musiikinteoriaan. Esiintymisjännityskoulutuksesta vastaa Jutta Holmberg ja musiikinteoriaa opettaa Vesa Lintula.

Varsinkin sunnuntain koulutukset sopivat kaikille, mutta myös lauantain koulutuksessa riittää antia myös soittajille! STM:n jäsenien on mahdollista osallistua myös pelkästään sunnuntain koulutuspäivään. (Mainitse siitä ilmoittautumisen lisätietokentässä). Ilmoittautuminen kurssille tapahtuu liiton internetsivujen kautta www.musiikkiliitto.fi/koulutus. Ilmoittautuminen on mahdollista 15.10. saakka. Kurssin hinta on 27 €.

Lauantai 27.10.
klo 10-13 Teppo Lampela
Omakustanteinen lounas/eväät
klo 14-17 Laura Salovaara

Sunnuntai 28.10.
klo 10-13 Jutta Holmberg
Omakustanteinen lounas/eväät
klo 14-17 Vesa Lintula

Paikka: Kanneltalo, Helsingin Kannelmäki

2. TSL-TUEN HAKU VUODELLE 2019

STM:n jäsenryhmillä on jälleen mahdollisuus hakea Työväen Sivistysliiton kurssitukea toimintaansa. TSL-tuki vuodelle 2019 haetaan 17.10.–1.11.2018 välisenä aikana. Tukea haetaan koko ensi vuodelle eli kaikkiin vuoden 2019 aikana järjestettäviin kursseihin. Voitte jakaa toimintanne useammaksi kurssiksi. Hakulomake avautuu 17.10. osoitteessa www.musiikkiliitto.fi/tsl.

Kurssitukea voi hakea kurssimuotoiseen koulutustoimintaan. Kurssi on suunniteltu opinnollinen tapahtuma, jossa vähintään 10 opiskelijan ryhmä perehtyy kouluttajan johdolla opiskeltavaan aiheeseen. Kurssille pitää määritellä kurssisisältö ja oppimistavoitteet.

Kurssituen määrä päätetään hakemuksen perusteella. Tuen määrä on 10–25 € / tunti, kuitenkin maksimissaan puolet kuluista (eli kuluja pitää olla 20 euroa 10 euron tukeen).

Tarkempaa tietoa löydät STM:n internetsivuilta.

3.  VUODEN 2018 TSL-TUEN RAPORTOINTI

Vuoden 2018 TSL-kurssien raportointi tehdään aina kurssin toteuduttua, kuukauden sisällä kurssin päättymisestä, kuitenkin viimeistään 31.12.2018. Raportointilomakkeen lisäksi palautetaan kurssiohjelma ja osallistujaluettelo. Raportointilomakkeeseen pääset STM:n internetsivujen kautta (www.musiikkiliitto.fi/tsl-raportti). Kurssiohjelma- ja osallistujaluettelolomakkeet lähetetään sähköpostilla Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.. Tuki maksetaan raporttien tarkistuksen jälkeen.

Avustuksen saajalla on velvollisuus ilmoittaa peruuntuneista tai pienentyneistä kursseista välittömästi, jotta avustus voidaan ohjata muuhun käyttöön. Myönnetty avustus on käytettävä myöntämisvuoden aikana. Tuen määrä voi muuttua, jos kuluja ei ole tarpeeksi. Tuki voi kattaa korkeintaan 50 % kuluista.

4. TYÖVÄEN SÄVEL

Työväen Sävel -lehden numero 3/2018 ilmestyy 5.10.2018. Lehdet postitetaan ryhmien yhteyshenkilöille, joten kysy lehteäsi ryhmäsi harjoituksissa. Lehdessä on tietoa tulevista ja muistoja menneistä tapahtumista, toimisto tiedottaa -palsta ja muita mielenkiintoisia juttuja: huomaa esimerkiksi uusi ”STM 100 -viestikapula kiertää” -jut­tu­sarja.

Työväen Sävel -lehden numero 4/2018 ilmestyy puolestaan joulukuun alussa. Tässä numerossa julkaisemme jälleen jäsenistön ja yhteistyökumppaneiden perinteiset joulutervehdykset. Tervehdyksien tarkoituksena on toivottaa rauhaisaa joulunaikaa muille Suomen Työväen Musiikkiliiton ryhmille ja tukea lehtemme toimintaa. Ohjeet joulutervehdyksen jättämisestä lähetämme seuraavassa jäsenkirjeessä lokakuun aikana.

5. SATEENVARJOTARJOUS

Syksyn sateisiin ja pimeneviin iltoihin voitte varautua tilaamalla STM:n tyylikkään sateenvarjon ja näppäriä heijastimia tarjoushintaan. Musta, 16-paneelinen laadukas sateenvarjo STM:n logolla maksaa vain 15 € (norm. 18 €) ja heijastimia saa nyt 3 kappaleetta 5€:n hintaan. Tilauksiin lisätään toimituskulut. Tilaa osoitteesta Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..

 

Syksyisin terveisin,

Suomen Työväen Musiikkiliitto (STM) ry

Sanna-Mari Holma, toiminnanjohtaja
Hämeenpuisto 33 B 26, 33200 Tampere
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., puh. 010 322 6644, www.musiikkiliitto.fi

Jäsenkirjeet vuosittain

2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011