Nyt sinulla on mahdollisuus hankkia kuorollesi nuotteja kätevästi ja kohtuuhintaan netistä. Kotimaiset musiikkikustantajat ja tekijänoikeusjärjestö Kopiosto ovat avanneet kuoronuotteja välittävän Kuorolaulut.fi-palvelun osoitteessa www.kuorolaulut.fi. Vastaavanlaista, tiettyyn musiikinlajiin keskittyvää nettinuottikauppaa ei tiedetä olevan muualla maailmassa.

Monia suosittuja ja kaivattuja kuorolauluja ei ole pitkiin aikoihin ollut saatavilla painotuotteina, mutta uusi palvelu lupaa tähän helpotusta, kun nuotteja voi nyt valita ja tulostaa laajasta kotimaisesta repertuaarista. Aluksi Kuorolaulut.fi:n valikoimassa on noin 500 kuorolaulun nuotit, ja syksyn kuluessa repertuaarin on määrä jo kaksinkertaistua. Valikoima sisältää pääosin suomalaista kuoromusiikkia, mutta joukossa on myös muutamia ulkomaisten säveltäjien kuten Bachin, Händelin ja Monteverdin teoksia.

Kuorolaulut.fi pyrkii myös vähentämään nuottien laitonta kopiointia. Uuden nuottikaupan odotetaan lisäksi tuovan lisää myyntiä ja esityksiä kotimaiselle kuoromusiikille. Lähiaikoina sivustosta lanseerataan englanninkielinen versio Choralsongs.fi, jonka toivotaan tavoittavan kuoroja myös Suomen rajojen ulkopuolella.

Palvelun toimintaperiaate on yksinkertainen. Voit tutustua valikoimaan erilaisten hakutoimintojen avulla: nuotteja voi etsiä teoksen nimen, kuorotyypin, tekijän, aihepiirin tai kielen mukaan. Kustakin teoksesta on nähtävissä näytenuotti, jonka avulla pääset tutustumaan tarkemmin teoksen nuottikuvaan. Saat tilaamasi nuotit pdf-tiedostona sähköpostiisi sekä luvan tulostaa ilmoittamasi määrän kopioita käyttöösi.

Toivottavasti Kuorolaulut.fi on avuksi sinulle ja kuorollesi uusien nuottien etsinnässä. Jos sinulla on kysyttävää tai kommentoitavaa, haluat esittää toiveita valikoiman suhteen tms., ota yhteyttä sähköpostitse info tai puhelimitse (09) 4315 2324.

Palvelua ylläpitää Kopiosto ry.